Friday, August 7, 2009

rose jambatan bosi

Salam semua....harap semuanya sihat.....hari ni nak tunjuk set rose jambatan bosi(saya baru la ada).penah tak dengar lagu lirik dia cam ni..'Batu Kikir jambatan bosi'?..sepanjang pegi balik Batu Kikir...tak perasan pulak jambatan besi yg mana satu....1/2 besi + 1/2 batu adalaa....
pinggan belakang tu sebenar nye nak coverina jek...sebab nye tea set ni xdek piring....masa beli tu teko dan cawan+piring mmg dari satu kotak...bila sampai umah baru tau piring dia corak lain...(tak do jambatan bosi)
pinggan 2 keping ni pulak apek tu suh amek(time lain)....ingat malas la nak kumpul pinggan...tp bila ingat set ni xdek piring...gua hambek sajork..... Teko rose jambatan besi ni mcm x dek perasaan je bentuk dia..pasalnya kat tangkai dia xdek curvy curvy mcm teko lain....bersegi jek...mungkin teko ni tension kot...

ni pula..sisi cawan..belah belakang...comel jek bunga dia time belom kembang....

ha....tu dia bunga rose dia bila da kembang setaman mcm giant.....sama besar ngan jambatan bosi.....





7 comments:

Mat Gebu said...

waaa....teko tu ada lebih tak?.....kenan pulak bentuk dia..

Cikintan said...

xdek cik mat...

saya klau xdek unsur2 paksaan saya amek satu jek..;D

azlina said...

salam inatan..
terima kasih ats doa intan buat aiman alhamdulillah aiman dah sembuh..

kak ina kl said...

salam intan..geramnya tgk cawan tu..rasa nak vrommmm ke seremban ajelah..

Angah said...

kalau nak piring alas cawan kat saya ada lagi stock.kalau nak contact saya...

nor64 said...

slm intan, kunjung blas ni..ibtan boleh ko caghikab kek akak kau ni set rosebridge mcm ekau punyo tu....den konang jaso kau smpai bilo2 he..he..

Cikintan said...

salam
kak ina kl,
x yah a vroom ke semban...tol mahal....;D

kak nor64
muahahaa....itn x berani nak bg janji pelesu tau....insyaAllah ada rejekijumpo.